Cine este Nicolae Nasta, sprijinitorul lui Alexandru Taşcă

nasta alde tasca2.png

 

Voi continua prezentarea lui Nicolae Nasta, cel care a lansat un mesaj halucinant legat de ALDE Snagov. Actualul secretar de stat în MApN are un CV destul de dubios, pe care doresc să-l cunoaşteţi şi dvs. Probat pe acte. Potrivit unui articol din Evenimentul Zilei din data de 22 octombrie 2015, afaceriştii Vasile Vasilescu şi Gabriel Gligăneanu au fost arestaţi de DIICOT. Valentin Vasilescu era şi concesionarul lacului Cernica, iar Gligăneanu sponsor al fostului primar arestat al Bucureştiului, Sorin Oprescu. Anchetatorii susțin că cei doi, împreună cu alți complici, au constituit un grup infracțional organizat. Sunt acuzați de evaziune fiscală – 19.646.267 lei – și spălare de bani – 18.167.271 lei, pagubă produsă printr-un circuit de 15 firme.Adică, peste 8,4 milioane de euro. Anchetatorii nu au mers mai departe pentru că, în circuitul acesta de firme, apare ca asociat un alt personaj pe numele său Nicolae Nasta. Este vorba despre firma din lanţul de caracatiţă Milva Prod. În declarațiile de interese ale senatorului liberal Nicolae Nasta, din 2012 şi până în 2014, se precizează că este acționar la Milva Prod iar în cele de avere că l-a împrumutat pe Vasile Vasilescu cu 250.000 de euro..În 2014, parlamentarul – devenit vicepreşedinte al Partidului Liberal Reformator (PLR) – recuperase de la Vasilescu doar 5.000 de euro, iar în 2015 a renunţat la cele 50 la sută din acţiuni la Milva Prod. În acelaşi timp, soţia sa a fost numită şefă de serviciu la ANAF Ilfov. În această „caracatiță” apare și numele Doinei Cioacă, consilier superior în Ministerul Mediului, pe care ANI a declarat-o incompatibilă după ce a stabilit că încheiase cu MILVA PROD un contract de cesiune a drepturilor de autor, iar în calitate de funcționar public a susținut firma în fața comisiei care urma să decidă atribuirea custodiei ariilor naturale protejate „Lacul și Pădurea Cernica”.

 

Culmea ironiei este că, pe vremea în care era parlamentar, a făcut parte din Comisia pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupţiei şi petiţii, dar şi din Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.

 

Potrivit ziarului Puterea, Nicolae Nasta a cumpărat drepturi litigioase de la nişte oameni amărâţi pe care Comisia Locală i-a trecut direct pe lista de despăgubiri, a fost revalidat pentru punere în posesie imediat după cumpărarea drepturilor la Popeşti Leordeni, pe un teren de nu mai puţin de trei hectare, cu deschidere la Dâmboviţa, ieşirea spre autostrada Soarelui. Imediat a vândut acest teren cu 3 milioane de euro. Ba chiar mai mult decât atât, a mai blocat şi nişte drumuri ale altor proprietari şi conducte de utilităţi de ani buni. Partea penală aici este relaţia avută cu Primăria Cernica şi cu împroprietărirea rapidă de rigoare. Deşi ar fi trebuit să fie încă de la vremea respectivă în atenţia DNA, DNA-ul se pare că a lăsat-o baltă.

 

În CV-ul său, Nicolae Nasta precizează că ar fi licenţiat în Drept, dar licenţă pe care a obţinut-o la vârsta de 38 de ani. Personal, nu mi s-a părut deloc un om foarte inteligent, pentru că, probabil, mulţi dintre noi am dat mâna sau am discutat cu Nicolae Nasta, dar niciunul dintre noi nu cunoşteam cine este Nicolae Nasta cu adevărat. Îmi amintesc că prima mea întâlnire cu el a fost la sediul ALDE Snagov, alături de dl. Gheorghe Grigore, chiar la începerea campaniei de anul trecut când am venit să-mi prezint susţinerea pentru candidatul ALDE Gheorghe Grigore, pentru că altfel, NU aş fi avut nici cea mai mică treabă cu ALDE. Şi dl. Grigore mi l-a prezentat pe Nasta care era acolo, la sediu, eu venită pentru a-mi arăta susţinerea faţă de dl. Grigore şi auzind că s-a deschis în Ghermăneşti un sediu ALDE. „Nu ştiu cine sunteţi”, i-am spus. A, bun, Nicolae Nasta, senator ALDE, da, foarte frumos. Bună ziua, la revedere. Pentru mine era, aşa, un personaj în plus, care putea, din punctul meu de vedere să lipsească. NU ŞTIU DACĂ ÎŞI AMINTEŞTE DE PRIMA ÎNTÂLNIRE CU MINE DL. NICOLAE NASTA, însă pentru mine, snagoveanca, venită la sediul ALDE pentru dl. Gheorghe Grigore, cred că s-a văzut, nu avea prezenţa sa nicio importanţă.

 

Din discuţiile ulterioare cu domnia sa, nu mi s-a părut ca fiind deloc strălucitor în materie de Drept, iar din ceea ce văd semnat pe acele fiţuici de excludere a dlui Grigore, de confirmare a dlor Ionescu şi Dumitru ca membri ALDE etc este clar de ce oricine oricând îi dădea câştig de cauză dlui Grigore în instanţă. Practic el a avut impresia că se joacă, că soarta unei localităţi stă în vârful pixului său de semnătură şi că face fix ce-l taie capul, drept pentru care trebuie să răspundă inclusiv penal, cu siguranţă.

 

În mesajul lui Alexandru Taşcă pentru snagoveni, Nicolae Nasta este pur şi simplu penibil. Mai ales că el cunoaşte bine care era atmosfera anti-cel ce nu există în rândul ALDE Snagov. Acum proclamă o majoritate cu PSD-ul lui cel ce nu există, mai şi mulţumind cetăţenilor pentru… încrederea acordată! VREAU SĂ FAC PRECIZAREA CĂ NICIUN CETĂŢEAN NU I-A ACORDAT LUI PERSONAL ÎNCREDEREA DIN SNAGOV. ABSOLUT NICIUNUL. NICI LUI, NICI NOII SALE ECHIPE, ALĂTURI DE CEL CE NU EXISTĂ, AŞA CUM SUSŢINEA CĂ AR DEŢINE O MAJORITATE DE APROAPE DOUĂ TREIMI. Care avantaj, pentru implementarea căror proiecte? Probabil cele de hoţie ale lui cel ce nu există, cu delapidări cu tot. El aduce, însă, aşa cum se poate observa, mulţumiri speciale lui Nicolae Nasta, care Nicolae Nasta a girat tot circul acesta infracţional, aşa cum spuneam de competenţa DNA-ului. Mulţumeşte lui Nicolae Nasta şi este de partea lui cel ce nu există, AŞA CUM NICIUN SUSŢINĂTOR AUTENTIC AL DLUI GHEORGHE GRIGORE NU ESTE DE NICIO CULOARE.

 

Nu ştim cine este Andreea Philipps, dacă este cumva domnişoara aceea cu poze sexy pe Net, ne-am lămurit, nu mai are nevoie de nicio prezentare, în schimb, Mircea Minea ştim sigur cine este, pentru că este de notorietate. Este primarul acela de la Chiajna săltat cu mascaţii într-o noapte, cu infracţiuni grămezi făcute, de nu voia niciun partid să-l ia (a fost la PNL) şi l-a recuperat ALDE să mai candideze o dată.

 

În aceste condiţii vă rog să mă scuzaţi, dar chiar îmi face O DEOSEBITĂ ONOARE SĂ NU MĂ ALĂTUR UNEI ASTFEL DE ECHIPE, IAR REPROŞURILE ŞI NESIMŢIREA LOR LA ADRESA DLUI GRIGORE SĂ MĂ FACĂ SĂ-L SIMPATIZEZ ŞI MAI MULT PE DL. GHEORGHE GRIGORE. Nu de alta, dar este un om curat, un om fără treabă cu astfel de afaceri murdare, ba chiar înalte, aşa cum bine se poate observa, un om la care NICIODATĂ nu au venit mascaţii ca la Mircea Minea, nu a avut niciodată treabă cu astfel de lucruri care stârnesc oroare. Tot ceea ce aştept este DNA-ul să vină să strice cuibul acesta infracţional şi să-i salte.

 

Mirela Predan

Va urma

Lasă un comentariu